31
dec
Off

Lainan ja tieteen turvin kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta koronavirusta vastaan!

Koronavirus on muuttanut aiemmin tuntemaamme maailmaa ja aiheuttanut huolta sekä inhimillistä murhetta ympäri maailman. Sitä vastaan on myös ryhdytty taistelemaan tieteen keinoin esimerkiksi rokotesuunnittelun kautta. Kuitenkin myös pienyrittäjillä ja ihan tavallisilla kansalaisilla on mahdollisuutensa ehkäistä viruksen leviämistä. Kerromme tässä artikkelissa muutaman esimerkin.

Tieteen vastaisku: rokotesuunnittelua

Monet lääkealan yritykset, kuten Moderna ovat alkaneet kehitellä koronarokotteita kilpaa ajan kanssa. Modernan valmistama rokote ehti saada melko nopeasti käyttöluvan Yhdysvalloissa hätätilakäyttötarkoituksessa, ja jo joulukuun 2020 puoliväliin sijoittuvan viikonlopun aikana maassa odotetaan melkein kuuden miljoonan Modernan rokotteen jakamista. Tästä huolimatta Modernan rokote ei suinkaan ollut ensimmäinen maassa käyttöluvan saanut koronavirusrokote. Rokotetta on testattu ja testien valossa se antaisi 94 % suojan koronaa vastaan.

Modernan lisäksi koronarokotteita ovat kehittäneet esimerkiksi Pfizer sekä BioNTech. Modernan rokotteen etuna on se, ettei sen säilytys vaadi niin kylmää lämpötilaa kuin BioNTechin ja Pfizerin rokotteiden säilytys. Tämän ansiosta Modernan rokotteen jakaminen on edellisiä helpompaa. Myös Modernan koronarokote tulee toki varastoida sekä jakaa siten, että se on jäädytetty. Sulattamisen jälkeen rokote voidaan kuitenkin säilyttää jääkaappilämpötilassa.

Tieteen keinoin virusta myös tutkitaan säännöllisesti. Viime aikoina on esimerkiksi havaittu, että virus on alkanut muuntautua, mikä on herättänyt ihmisissä uudenlaista huolta. On tärkeää, että tunnemme vihollisemme mahdollisimman tarkkaan ja tiede onkin tässä avainasemassa. Monissa lääkealan yrityksissä on jouduttu tekemään rohkeitakin taloudellisia sijoituksia taistossa koronavirusta vastaan!

Miten pienet yritykset voivat käydä taistoon?

Pienet yritykset harvemmin pystyvät valmistamaan koronarokotteita, mutta myös niillä on mahdollisuuksia muokata toimintaansa siten, että se vastaa ihmiskunnan yhteiseen taistoon koronavirusta vastaan. Moni yritys on esimerkiksi alkanut ommella aiempien tuotteidensa sijaan kangasmaskeja, joita voidaan käyttää koronaviruksen leviämisen ehkäisemisessä. Monet muut yritykset ovat muokanneet toimintaansa vastaamaan entistä paremmin nykytilannetta. Ravintoloissa on alettu esimerkiksi jakaa entistä enemmän noutoannoksia ja ottaa huomioon mahdollisuuksia noudattaa turvavälejä, jotka ovat erityisen tärkeässä asemassa koronaviruksen leviämisen ehkäisyssä.

Monet yritykset ovat kärsineet koronaviruksen aiheuttamasta taloudellisen tilanteen muutoksesta eikä konkursseiltakaan ole vältytty. Yrittäjä, hae lainaa näppärästi verkosta. Näin voit kehittää toimintaasi ja ottaa tämän haastavan tilanteen haltuusi. Rahalaitos tarjoaa näppärän työkalun, jonka avulla lainahakemuksen täyttäminen onnistuu nopeasti netin kautta. Lainaa voi hakea jopa 70 000 euroa ja laina-ajaksi voi valita enimmillään kahdeksan vuotta. Rahalaitoksen kautta sinun on mahdollista tavoittaa yhdellä hakemuksella jopa 25 eri pankkia. Tällainen laina voi auttaa sinua mukauttamaan yrityksesi toimintaa koronaepidemian vaatimalla tavalla.

Huomioi myös yhteiskunnan yrittäjille maksamat tuet ja ota selvää, olisiko sinun mahdollista saada niitä. Myös yhteiskunnassa on herätty koronan yrittäjille aiheuttamaan vaikeaan tilanteeseen ja siihen on pyritty vastaamaan monenlaisin keinoin. On kaikkien etu yrittää pitää yrittäjien pyörät pyörimässä, sillä yrityksiä tarvitaan myös epidemian jälkeisessä maailmassa!

Yksityishenkilöiden keinot taistossa

Yksityishenkilöiden rooli taistossa koronavirusta vastaan on erityisen suuri. Turvavälit, hyvä käsihygienia ja kasvomaskien käyttäminen ovat tärkeitä askeleita. Tarvittaessa yksityishenkilöiden tulee asettaa itsensä karanteeniin ja muutenkin noudattaa yhteiskunnassa vallitsevia suosituksia. Yksityishenkilötkin voivat hakea Rahalaitokselta lainaa tässä haastavassa elämäntilanteessa.