11
aug
Off

Robottien läsnäolo päivittäisissä askareissa voi laskea aktiivisuutta

Vaikka monia arkipäiväisiä asioita, kuten kaupan kassalla asiointia on automatisoitu jo pitemmän aikaa, erityisesti viime aikoina robottien läsnäolo elämässämme on tullut hyvin näkyväksi. Suuremmissa kaupungeissa on jo mahdollista törmätä pieniin robottimaisiin ruokakuljetuksiin, jotka kuljettavat ruoka-annoksia tai kauppaostoksia perille.

Automatisoinnin myötä myös oma aktiivisuus voi laskea

Kun puhutaan kodin askareista, monet älykodin ominaisuudet, kuten robotti-imurit ja elektroniset petsitterit eli lemmikinhoitajat ovat jo monissa kodeissa tuttuja lisävarusteita, jotka auttavat hoitamaan pienempiä kotiaskareita ilman ihmiskäden apua. Samalla monet asiantuntijat ovat huolestuneet siitä, miten robottien suosion kasvu on johtanut ihmisen aktiivisuuden laskuun.

Yksi erinomainen tapa lisätä aktiivisuutta arkeen ja samalla uudistaa kodin ilmettä, on tilata verkosta taustakuvia eri väreissä ja tapetoida ne itse kodin seinille. Vaikka erilaisia elektronia laitteita on hyvä hyödyntää aika ajoin ajan ja vaivan säästämiseksi, samalla on tärkeää etsiä itselleen erilaista puuhattavaa aktiivisuustason ylläpitämiseksi. Vaikka nykyiset sukupolvet tekevät huomattavasti vähemmän fyysistä työtä kuin aikaisemmat sukupolvet, aktiivisena pysyminen on tärkeää sekä fyysisen että henkisen hyvinvoinnin kannalta.

Tapetointi voi kuulostaa monimutkaiselta tehtävältä, mutta tilatessasi uudet tapetit kotiin Kotitapetin sivuilta, voit tutustua samalla myös verkkokaupan kattavaan Tapettioppaaseen, josta löydät hyviä vinkkejä sekä oikeanlaisen tapetin valitsemiseen että DIY-ohjeet kotona tapetointiin. Tapetointi on erinomainen keino sekä kuluttaa ylimääräisiä kaloreita että uudistaa kodin ilmettä yllättävän pienellä vaivalla. Oman käden jäljen näkeminen voi olla myös erittäin palkitsevaa. Lisäksi voit tapetoidessasi jättää lattioiden imuroinnin robotti-imurin vastuulle!