26
dec
Off

Lentävät lautaset – pitäisikö niihin uskoa?

Maailmassa tehdään vuosittain monia selittämättömiä lentäviä ilma-aluksia koskevia havaintoja. Yleisesti ilmiöiden arvellaan olevan ufoja eli tunnistamattomia lentäviä esineitä tai kohteita. Useimmiten tunnistamattomiksi lentäviksi kohteiksi on voitu luulla muun muassa lentokoneita, helikoptereita, sääpalloja, kuumailmapalloja, satelliitteja ja rakettien laukaisuja. Mitä sinä ajattelet ufoista eli tunnistamattomista lentävistä objekteista?

Antaako tiede vastauksen “lentävien lautasten” -mysteeriin?

Ufohavaintoja on tehty ja koettu kautta aikojen. Lentäviä kohteita on voinut havaita taivaalla sekä selkeällä että pilvisellä säällä. Käytännössä sekä yksityishenkilöt että yksittäiset tutkijat ovat antaneet ilmiöistä erilaisia lausuntoja. Usko maapallon ulkopuoliseen elämään elää vahvana monien mielessä eikä tiede ole pystynyt antamaan asiaan yksiselitteistä vastausta. Useimmat toivovat, että esimerkiksi Mars-planeetalta löytyisi elämää edes jossakin muodossa. Toiset uskovat, että jos planeetalta ei löydy vettä, ei siellä voi olla myöskään elämää. Korkeasti kouluttautuneet ja paljon asioita tutkineet ufoskeptikot eivät usko lentävien esineiden olemassaoloon.

Ufoilmiöitä on koetettu selittää monin eri tavoin. Yhtään annetuista selityksistä ei kuitenkaan ole voitu esittää todeksi. On uskottu, että vierailla planeetoilla elävät yksilöt haluavat ottaa yhteyttä maan pinnalla eläviin ihmisiin. Aikojen saatossa on myös arveltu, että ufoaluksista ulos tulevat “vihreät henkilöt” haluavat varoittaa ihmisiä joistakin tulevista vaaroista.

Mikä on sinun mielipiteesi?

Uskotko sinä huomaamattomasti taivaalla kiitäviin humanoidien ohjaamiin avaruusaluksiin? Tiesitkö, että vuosikymmeniä sitten ihmiset havaitsivat usein iltaisin tai öisin liekin kaltaisia eri värisiä valopalloja, joita kutsuttiin virvatuliksi.

Virvatulia havaittiin yleisesti veden pinnalla, jossa ne iloisesti vaappuivat, huojuivat ja hyppelivät. Etääntyivät ja tulivat lähelle jälleen.

Virvatulilla on pitkä ja hieno kansanperinne, ehkä sinunkin isovanhempasi ovat kertoneet niistä sinulle? Tieteen tavoitteena on selittää jotakin sellaista mille ei muuten löydy järkevää selitystä. Joskus tiedekin viisaudestaan huolimatta on joissakin asioissa voimaton. Virvatulien on muun muassa sanottu olevan kuolleiden ihmisten sieluja. Sieluja, jotka tulevat kertomaan, “että ei hätää, kaikki on hyvin.”

Kaikille ilmiöille ei koskaan löydy syytä. Tiede kehittyy vuosi vuodelta viisaammaksi ja tutkijat pystyvät selittämään monenlaisia asioita. Ufot, eli tuntemattomat lentävät esineet pysyvät kuitenkin yhä mysteereinä.