24
nov
Off

Hauskat tiedeaiheiset pikkujoulut työporukalla

Tiedemiehet tekevät tärkeää työtä koko maailman puolesta – he käyttävät aikaansa tutkiakseen asioita ja selvittääkseen maailman mysteereitä tehdäkseen maailmasta paremman paikan asua aivan jokaiselle. Tiedemiesten arkeen kuuluvat erilaiset näytteet, tutkimukset, mikroskoopit, analyysit ja niin vaikeat laskut, että tavallinen ihminen pyörtyisi niitä katsoessaan. Loputtomat vaikeat kaavat ja mahdottomalta tuntuvat yhtälöt tarjoavat tiedemiehille jotakin sellaista, jonka he näkevät hauskana haasteena. Eikö olisikin mahtavaa saada selvitettyä jotakin sellaista, mitä kukaan muu ei koskaan ole kyennyt? Jokainen tiedemies haaveilee keksivänsä jotakin aivan uutta ja saavansa nimensä maailman mahtavimpaan keksintöön. Tiedemiehen työ on tavallaan verrattavissa supersankareihin!

Vaikka tiedemiehen työ kuulostaakin siistiltä, on siinä, kuten kaikissa muissa maailman asioissa, myös toinen puoli. Työ tieteen parissa on lakkaamatonta taistelua mahdottomuudelta tuntuvaa vastaan, eikä työ tunnu jättävän rauhaan edes vapaa-ajalla, vaan tuhannet ajatukset pyörivät mielessä vuorokauden ympäri. Koska tiedemiesten työ on niin raskasta, on työnantajalla suuri työ siinä, että pitää työntekijänsä tyytyväisenä. Tiedemiesten työyhteisö tekeekin usein hyvin esimerkillistä työtä virkistystoiminnan saralla ja tarjoaa työntekijöille loistavia mahdollisuuksia virkistäytyä työpäivien vastapainoksi erilaisella viihdetoiminnalla ja vaikkapa hauskoilla retkillä.

Monet tiedemiehet kuitenkin nimeävät suosikkivirkistystavakseen työporukan yhteiset pippalot: ei ole mitään mukavampaa kuin vaihtaa mielen vaihde viihteelle ja viettää hauska ilta muiden samanhenkisten ihmisten kanssa! Tässä artikkelissa annamme muutaman vinkin siihen, kuinka järjestää unohtumattomat pikkujoulut työporukalle!

Pikkujoulut tiedemiehille – 3 tärkeää vinkkiä täydelliseen iltaan

  • 1. Hauska joulupaita steriilin laboratoriotakin vastapainoksi

Tiedemiehen ammatissa ei paljon kilpavarustelua nähdä – valkoinen laboratoriotakki on lähes jokaisen työpäivän työasu. Tässä asussa ei ole mitään hienoa tai hauskaa, ja juuri siksi onkin tärkeää antaa tiedemiesten vaihtaa johonkin täydellisen vastapainoiseen vapaa-ajallaan: laita siis pikkujoulujen pukukoodiksi överi joulupaita! Niin sanottu “ruma jouluinen villapaita” on jenkkilästä Suomeen rantautunut trendi, jossa päälle puetaan tarkoituksella överi ja hauska, joulua suorastaan kirkuva villapaita – joskus kirjaimellisestikin, sillä kaikkein övereimmissä versioissa on jopa toimivat jouluvalot tai joululauluominaisuus! Laita hieman lisää vettä myllyyn lupaamalla palkita kaikista hienoimmat taidonnäytteet. Jos haluat säilyttää tilaisuuden tiedehengen jossakin määrin, voit antaa lisähaasteen pukea päälle jouluisen villapaidan hauskalla tiedetwistillä. Mikäköhän se on? Lupaamme, että tulet menemään hämillesi siitä, kuinka överiksi työporukkanne osaakaan valkotakkien vastapainoksi heittää!

  • 2. Tee tiedehenkiset tarjoilut

Siinä missä joulupaidat ovat pieni vastaisku tiedemiesten arjelle, voi pikkujouluihin kuitenkin istuttaa myös hauskan tiedeaspektin. Tarjoile työntekijöille tiedehenkisiä pikkujouluruokia ja muokkaa tarjoilut tieteen keinoin näyttävimmiksi kuin missään pikkujouluissa koskaan ennen! Hauska idea tiedeporukan pikkujoulutarjoiluihin on tarjoilla herkut jokaiselle tiedemiehelle tutuista astioista – petrimaljoista ja mittalaseista! Shotit saa hauskasti upotettua ohuisiin koeputkiin, jälkiruoat koottua kauniisti mittalaseihin ja kakut esitettyä suurilla petrimaljoilla. Ja kastikettakin voi annostella pipetillä! Vain mielikuvitus on rajana tiedehenkisten tarjoilujen toteutuksessa.

  • 3. Muokkaa tutut joululaulut uuteen uskoon

Tiedemiesten työnkuvaan kuuluu olennaisesti vanhan informaation hyödyntäminen uutta tietoa keksiessä. Soveltakaa tätä tapaa myös pikkujoulujenne ohjelmatarjontaan! Joulupaidat päällä on hauska laulaa joululauluja, mutta mitä jos sanoittaisitte ne uudestaan tiedehenkisesti? Jakautukaa ryhmiin ja antakaa jokaiselle ryhmälle laulu ja kymmenen minuuttia aikaa – millaisia uusia lauluja ryhmänne saavat aikaiseksi?